Pon gaat in occasions

Redactie Redactie
• Laatste update:

400 occasions per jaar te gaan verkopen. Het gaat om voormalige leaseauto’s van de negen bedrijven van Dealer Groep Pon, die in totaal 18.000 leasecontracten hebben. “In 2001 kwamen er vijfduizend auto’s retour, waarvan 60% Audi’s en Volkswagens”, vertelt Michiel Koelewijn, manager innovatie bij DGP. “Daarvan ging 75% naar de handel.” Dat vindt de Dealer Groep Pon zonde. Niet alleen omdat het rendement op de verkoop aan de handel lager ligt dan bij verkoop aan de particulier, maar ook omdat zij bij verkoop aan de handel niet langer zicht op de auto’s houdt. Koelewijn. “Met negen dealerbedrijven en nog veel meer outlets, heeft DGP vrijwel landelijke dekking. Dat betekent dat de auto die hier verkocht wordt, heel goed bij een van onze eigen bedrijven onderhouden kan worden. Daarmee hou je die klant vast, en is de kans groot dat zijn volgende auto weer een gebruikte, of misschien ook een nieuwe Volkswagen of Audi is.”
Zie verder Automotive 17, die aanstaande donderdag verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.