Autoverkoop trekt bij

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hoezo recessie? In april was het verschil nog een kleine 2% in het nadeel van dit jaar, maar in mei werd nog maar een daling genoteerd van een luttele 0,3%; 44.728 registraties in mei 2002 tegenover 44.609 in mei 2003. Vooral de middenklasse auto’s hebben te kampen met populariteitsverlies. Stadsauto’s en mpv’s daarentegen lopen nog makkelijk weg uit de showrooms. En het is nog gekker gesteld met bepaalde topsegmenten. Neem nou bijvoorbeeld het T-segment, ofwel de klasse van de moderne terreinwagens. In no time is dit type auto uitgegroeid tot hét hebbedingetje van de brave huisvaders, en ook kinderen-naar-het-hockeyveld-brengende moeders zijn er dol op. Dit jaar stegen de verkopen van terreinwagens maarliefst met 36%. Ongekend, en dat terwijl eenieder weet dat deze auto’s nauwelijks van het asfalt afkomen. De hele top drie in dit segment komt overigens uit het Verre Oosten, terwijl de Fransen deze tak van sport volledig links laten liggen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.