Wagenpark KPN naar Arval PHH

Redactie Redactie
• Laatste update:

900 auto’s grote leasemaatschappij. Maar het in Oosterhout gevestigde Arval PHH is onderdeel van een Europese leaseorganisatie die dochter is van de Franse bank BNP Paribas en die met circa 685.000 auto’s in de Europese top drie meedraait. Bovendien krijgt de leasemaatschappij uit Oosterhout niet in één keer negenduizend auto’s extra op zijn balans: het is de bedoeling dat het KPN-wagenpark de komende jaren geleidelijk onder het Arval-beheer gaat vallen. Arval PHH deed overigens al zaken met KPN: in België beheert het vijfhonderd auto’s van Base, het vroegere KPN Orange.
KPN least zijn auto’s momenteel bij Auto Lease Holland, dochter van ABN Amro Lease Holding. Dat het bedrijf daar vertrekt, is opvallend. ALH nam enkele jaren geleden het toenmalige KPN Autolease over en daarmee ook de wagenparken van de jongens van de post en telefoon. De postjongens, tegenwoordig TPG geheten, lieten in juni al weten dat ze hun zesduizend auto’s grote wagenpark bij ING Car Lease gingen onderbrengen. Daarvan werd overigens ook Hiltermann Lease (in mindere mate) het slachtoffer, want dat heeft een deel van het TPG-wagenpark onder beheer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Wagenpark KPN naar Arval PHH | Automotive Online

Wagenpark KPN naar Arval PHH

Redactie Redactie
• Laatste update:

900 auto’s grote leasemaatschappij. Maar het in Oosterhout gevestigde Arval PHH is onderdeel van een Europese leaseorganisatie die dochter is van de Franse bank BNP Paribas en die met circa 685.000 auto’s in de Europese top drie meedraait. Bovendien krijgt de leasemaatschappij uit Oosterhout niet in één keer negenduizend auto’s extra op zijn balans: het is de bedoeling dat het KPN-wagenpark de komende jaren geleidelijk onder het Arval-beheer gaat vallen. Arval PHH deed overigens al zaken met KPN: in België beheert het vijfhonderd auto’s van Base, het vroegere KPN Orange.
KPN least zijn auto’s momenteel bij Auto Lease Holland, dochter van ABN Amro Lease Holding. Dat het bedrijf daar vertrekt, is opvallend. ALH nam enkele jaren geleden het toenmalige KPN Autolease over en daarmee ook de wagenparken van de jongens van de post en telefoon. De postjongens, tegenwoordig TPG geheten, lieten in juni al weten dat ze hun zesduizend auto’s grote wagenpark bij ING Car Lease gingen onderbrengen. Daarvan werd overigens ook Hiltermann Lease (in mindere mate) het slachtoffer, want dat heeft een deel van het TPG-wagenpark onder beheer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.