Top Tyre en Ohtsu/Falken naar Reedijk

Redactie Redactie
• Laatste update:

Top Tyre is door die overname helemaal in handen gekomen van Van den Ban Autobanden, dat de activiteiten van Top Tyre vervolgens bij dochterbedrijf Reedijk Banden Import heeft ondergebracht.
Het Japanse merk Ohtsu/Falken heeft zich inmiddels akkoord verklaard met de overdracht van de importrechten, zodat Reedijk nu over drie belangrijke merken truckbanden beschikt. Naast Ohtsu/Falken zijn dat Barum en Double Coin.
Uunk, die zelf eveneens naar Reedijk is overgestapt, zegt dat er op dit moment onderhandeld wordt over de import van de Falken-personenwagenbanden. In Hellevoetsluis ‘deed’ Uunk Ohtsu/Falken in zijn eentje, maar bij Reedijk Banden Import is meer mankracht beschikbaar. De situatie is echter tamelijk ingewikkeld. Dunlop-fabrikant Sumitomo, in Europa vertegenwoordigd door Goodyear, beschikt over 51% van de aandelen in Ohtsu. De beslissing wie de personenwagenbanden van Falken in Nederland zou kunnen vertegenwoordigen, wordt daardoor in principe genomen door het Europese management van Goodyear.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.