Kostprijscalculatie voor bona fide poetsers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Focwa verwacht dat er in de praktijk een uurtarief van minimaal ƒ 70 per uur uit zal gaan rollen.
Dealers schakelen in meerderheid poetsbedrijven in om nieuwe en gebruikte auto’s afleveringsklaar te maken. Prijs speelt bij de dealerkeuze voor een bepaald poetsbedrijf vaak een belangrijke rol, maar dealers die voor het laagste tarief gaan, lopen volgens Focwa twee risico’s: óf er is iets mis met de kwaliteit, óf het poetsbedrijf neemt het niet zo nauw met de afdracht van loonbelasting en premies. In dat geval kan de Belastingdienst een beroep doen op de wet Ketenaansprakelijkheid en de dealer verantwoordelijk stellen, hetgeen volgens sectie-secretaris Leo Smid al diverse keren is gebeurd.
Focwa heeft 112 poetsbedrijven als lid. Die kunnen zich met de officiële kostprijsberekening afficheren als bona fide.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.