Knorr-Bremse maakt 415 miljoen euro winst in eerste helft 2023

Knorr-Bremse • De omzet steeg met 15 procent naar 3,9 miljard euro.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Knorr-Bremse)

De Duitse fabrikant van remsystemen Knorr-Bremse heeft in de eerste helft van dit jaar een brutowinst gemaakt van 415 miljoen euro, 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt het bedrijf in een verklaring.

De omzet steeg met 15 procent naar 3,9 miljard euro, naar eigen zeggen vooral door een hogere vraag naar producten, kostenbesparingen en hogere prijzen.

Ceo Marc Llistosella verwacht dit jaar een omzet te halen die uitkomt tussen de 7,5 en 7,8 miljard euro, iets meer dan de eerder voorspelde 7,3 tot 7,7 miljard euro. Het bedrijf zag het afgelopen half jaar het aantal orders met 4,9 procent toenemen naar een waarde van 4,2 miljard euro.

Knorr-Bremse was eerder in de race om Hella over te nemen, maar zag daar later vanaf.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Knorr-Bremse maakt 415 miljoen euro winst in eerste helft 2023 | Automotive Online

Knorr-Bremse maakt 415 miljoen euro winst in eerste helft 2023

Knorr-Bremse • De omzet steeg met 15 procent naar 3,9 miljard euro.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Knorr-Bremse)

De Duitse fabrikant van remsystemen Knorr-Bremse heeft in de eerste helft van dit jaar een brutowinst gemaakt van 415 miljoen euro, 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt het bedrijf in een verklaring.

De omzet steeg met 15 procent naar 3,9 miljard euro, naar eigen zeggen vooral door een hogere vraag naar producten, kostenbesparingen en hogere prijzen.

Ceo Marc Llistosella verwacht dit jaar een omzet te halen die uitkomt tussen de 7,5 en 7,8 miljard euro, iets meer dan de eerder voorspelde 7,3 tot 7,7 miljard euro. Het bedrijf zag het afgelopen half jaar het aantal orders met 4,9 procent toenemen naar een waarde van 4,2 miljard euro.

Knorr-Bremse was eerder in de race om Hella over te nemen, maar zag daar later vanaf.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.