Bosch en Hella winnen aftermarket innovatieprijzen tijdens Equipauto

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Bosch pakte een prijs met zijn SDA-tool (Foto: Bosch)

Onderdelenleverancier Bosch heeft op vakbeurs Equipauto de Grand Prix gewonnen in de categorie ‘Digitale it- en connectiviteitsoplossingen’. Deze prijs wordt toegekend door een jury van 96 journalisten van diverse internationale media, waaronder Automotive Werkplaats. Bosch won deze prijs voor zijn Secure Diagnostics Access-software (kortweg SDA), een gestandaardiseerde oplossing waarmee de beveiligde diagnosegegevens (‘secure gateway’) van verschillende autofabrikanten rechtstreeks vanuit Bosch’ diagnose-apparaat Esitronic 2.0 toegankelijk zijn. Dat betekent dat garagisten niet meer per autofabrikant om toegang hoeven te vragen. Dat scheelt tijd en geld, aldus Bosch. En dat maakt het eenvoudiger om essentiële werkzaamheden uit te voeren, zoals het resetten van de service-interval, het wissen van foutcodes, of het kalibreren van rijhulpsystemen.

Hella Gutmann

Hella Gutmann won de Grand Prix in de categorie ‘Garage tooling en equipment’, voor de Mega Macs X, een diagnoseapparaat speciaal voor (hybride) elektrische auto’s. Hiermee kan onder andere de batterijstatus worden gecontroleerd. Ook werkt het diagnoseapparaat via een draadloze verbinding.

Naast Hella en Bosch ontvingen ook Restorfx (bodywork en paint), SKF France (duurzame ontwikkeling), Aison Europe (original equipment en tyres), Mecacyl (smeermiddelen) en Osram (onderdelen) een innovatieprijs.

Download hieronder een overzicht van de winnaars.

 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.