Explora lanceert roetdeeltjesteller AVL Ditest

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Explora)

Equipmentleverancier Explora lanceert de roetdeeltjesteller van equipmentfabrikant AVL Ditest. Het Nederlands Meetinstituut (NMi) moet nog wel een typegoedkeuring aan de tester geven, maar volgens René van Arkel, manager airco en diagnose van Explora, is dit een lopend proces.

De fijnstofmeter of deeltjesteller is vanaf 1 juli verplicht om dieselauto’s in de apk te keuren op de werking van het roetfilter. Vooralsnog zijn alleen de roetdeeltjestellers van leveranciers VL Test Solutions en TEN-TBA gecertificeerd door Nederlands Meetinstituut.Er heerst verdeeldheid over de deeltjesmeter, waarbij er getwijfeld wordt over het nut van investeren in de diesel-apk.

De deeltjesteller van AVL Ditest kost naar verwachting tussen de 4 duizend en 6 duizend euro. Het is nog niet bekend wanneer de tester geleverd kan worden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Explora lanceert roetdeeltjesteller AVL Ditest | Automotive Online

Explora lanceert roetdeeltjesteller AVL Ditest

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Explora)

Equipmentleverancier Explora lanceert de roetdeeltjesteller van equipmentfabrikant AVL Ditest. Het Nederlands Meetinstituut (NMi) moet nog wel een typegoedkeuring aan de tester geven, maar volgens René van Arkel, manager airco en diagnose van Explora, is dit een lopend proces.

De fijnstofmeter of deeltjesteller is vanaf 1 juli verplicht om dieselauto’s in de apk te keuren op de werking van het roetfilter. Vooralsnog zijn alleen de roetdeeltjestellers van leveranciers VL Test Solutions en TEN-TBA gecertificeerd door Nederlands Meetinstituut.Er heerst verdeeldheid over de deeltjesmeter, waarbij er getwijfeld wordt over het nut van investeren in de diesel-apk.

De deeltjesteller van AVL Ditest kost naar verwachting tussen de 4 duizend en 6 duizend euro. Het is nog niet bekend wanneer de tester geleverd kan worden.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.