Bosal maakt herstart met trekhaakdivisie

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Bosal gaat weer trekhaken produceren. (Foto: Bosal)

Bosal, producent van uitlaten en katalysatoren, maakt een herstart met zijn trekhaakdivisie. Drie jaar geleden verkocht het Belgisch-Nederlandse familiebedrijf deze divisie aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners. Nu gaat het bedrijf zelf ook weer de trekhaakmarkt op.

Doordat het bedrijf zijn fabrieken in Turkije en Zuid-Afrika buiten de overeenkomst hield, heeft het de kennis en productie van trekhaken in huis gehouden. De fabrieken produceerden de afgelopen jaren trekhaken voor de lokale markt. Bosal neemt een nieuwe fabriek voor productie in gebruik; waar deze wordt gebouwd is nog niet bekend. Daarnaast investeert het bedrijf in zijn research&development center in België, waar het testen van trekhaken plaats gaat vinden. De testinstallatie wordt deze maand in gebruik genomen.

De herlancering wordt ondersteund met de E-Tow mobiele telefoon app en een reeks fietsdragers. De app maakt het mogelijk om op afstand de remlichten, lastverdeling en bandenspanning van een aanhangwagen te controleren.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.