Bosal en voormalig ceo Goudriaan treffen schikking

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Met de schikking komt een einde aan een vier jaar durend conflict. (Foto: Shutterstock)

Bosal en oud-topman Aad Goudriaan hebben een regeling getroffen. Hiermee is een eind gekomen aan het conflict dat jarenlang speelde. Beide partijen bevestigen de schikking aan Automotive, maar ze willen deze niet toelichten.

In 2016 werd Goudriaan door de aandeelhouders van Bosal (de familie Bos) geschorst wegens een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Goudriaan startte daarop een juridische procedure en verkreeg dankzij een uitspraak van de Ierse rechtbank een belang van 15 procent in Bosal. Dat belang dreigde door een financiële constructie van de uitlatenfabrikant te verwateren. Goudriaan stapte daarop naar de Ondernemerskamer en die stelde hem grotendeels in het gelijk en benoemde met Willem Meijer een externe bestuurder in de directie van het bedrijf. Ook Meijer, die inmiddels weer vertrokken is, onthoudt zich van commentaar.  

In de afgelopen jaren voerde Bosal een grote reorganisatie door, waarbij onder meer de trekhaakdivisie werd verkocht

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.