‘Recall Alfa Stelvio en Giulia wegens mogelijk probleem cruise control’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ook bij de Stelvio moet de cruise control worden gecontroleerd (foto: Alfa Romeo)

Alfa Romeo heeft een recall aangekondigd voor de modellen Giulia en Stelvio van de jaren 2017, 2018 en 2019. Er kunnen problemen zijn met de adaptive cruise control, zo meldt Associated Press (AP). De terugroepactie betreft wereldwijd ongeveer 60 duizend auto’s. Het zou gaan om een probleem met de software. 

De adaptive cruise control kan onder bepaalde omstandigheden – er wordt gesproken van wielspin bij volledige stuuruitslag – sneller accelereren dan de ingestelde snelheid, en weigeren te stoppen bij een tik op het rempedaal. Langduriger remmen helpt wel om het systeem uit te schakelen.

Volgens de Amerikaanse autosite Cnet heeft Alfa in de VS bekend gemaakt dat er nog geen ongevallen zijn gebeurd en zelfs geen klachten zijn geweest van automobilisten. Een monteur heeft het defect tijdens een testrit opgemerkt en daarna is besloten wereldwijd 60 duizend sinds 2017 geleverde Stevio’s en Giulia’s terug te roepen naar de werkplaats.

Het is nog niet bekend om hoeveel auto’s het gaat in Nederland. Vorig jaar werden in ons land 507 Giulia’s en 245 Stelvio’s geregistreerd.

Alfa Romeo Nederland is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Recall Alfa Stelvio en Giulia wegens mogelijk probleem cruise control’ | Automotive Online

‘Recall Alfa Stelvio en Giulia wegens mogelijk probleem cruise control’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ook bij de Stelvio moet de cruise control worden gecontroleerd (foto: Alfa Romeo)

Alfa Romeo heeft een recall aangekondigd voor de modellen Giulia en Stelvio van de jaren 2017, 2018 en 2019. Er kunnen problemen zijn met de adaptive cruise control, zo meldt Associated Press (AP). De terugroepactie betreft wereldwijd ongeveer 60 duizend auto’s. Het zou gaan om een probleem met de software. 

De adaptive cruise control kan onder bepaalde omstandigheden – er wordt gesproken van wielspin bij volledige stuuruitslag – sneller accelereren dan de ingestelde snelheid, en weigeren te stoppen bij een tik op het rempedaal. Langduriger remmen helpt wel om het systeem uit te schakelen.

Volgens de Amerikaanse autosite Cnet heeft Alfa in de VS bekend gemaakt dat er nog geen ongevallen zijn gebeurd en zelfs geen klachten zijn geweest van automobilisten. Een monteur heeft het defect tijdens een testrit opgemerkt en daarna is besloten wereldwijd 60 duizend sinds 2017 geleverde Stevio’s en Giulia’s terug te roepen naar de werkplaats.

Het is nog niet bekend om hoeveel auto’s het gaat in Nederland. Vorig jaar werden in ons land 507 Giulia’s en 245 Stelvio’s geregistreerd.

Alfa Romeo Nederland is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.