Bandenmonitor Kwik-Fit: Wegdekaandeel Michelin daalt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Michelin verloor 14 procent wegdekaandeel. (Foto: Shutterstock)

Continental heeft voor het vierde jaar op rij het grootste wegdekaandeel in Nederland. Één op de vijf auto’s in Nederland rijdt op Continental banden. Het merk profiteert van de samenwerking met Pon, dat onder de meeste auto’s die het in Nederland verkoopt Continentals monteert. 

Nummer twee Michelin zakt in het overzicht verder weg en verliest 2.8 procentpunt wegdekaandeel in vergelijking tot 2017. Dat blijkt uit de bandenmonitor van Kwik-Fit, uitgevoerd in augustus 2018 onder ruim 2.200 auto’s in Nederland. 

Het Nederlandse Vredestein staat vanwege de sterke positie in de markt van winter- en vierseizoenenbanden op de derde plek met een aandeel van 8,8 procent en blijft daarmee groeimerken als Hankook en Bridgestone nog voor.

Afname winterbanden

Van de Nederlandse auto’s rijdt 87,5 procent op zomerbanden, dat is net iets minder dan een jaar geleden. Continental is in dit segment met 23,5 procent de marktleider maar wordt op de voet gevolgd door Michelin met 17,9 procent. Volgens Kwik-Fit kan de groei van vierseizoenenbanden worden toegeschreven aan de afname van het wegdekaandeel winterbanden.

kwik fit wegdekaandelen

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.