Groupauto sluit aan op nieuw dataplatform

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het dataplatform Carmunication heeft met Groupauto International een van zijn eerste grote deelnemers aangesloten. Dat meldt Carmunication in een persbericht. Andere deelnemers zijn onder meer Temot International, Haynes Pro en DVSE (Aldoc). Via de servers van Carmunication kunnen bij Groupauto aangesloten grossiers en hun klanten beschikken over de data uit connected cars. Data om diagnose op afstand te stellen, het bepalen van de volgende onderhoudsbeurt of waardebepaling op basis van kilometerstand en staat van onderhoud. 

Derden

Naast autobedrijven en onderdelenleveranciers verwacht Carmunication ook data te kunnen aanbieden aan verzekeraars, wagenparkbeheerders, pechhulpdiensten en it-dienstverleners. In maart vorig jaar ging Caruso al van start, een soortgelijk dataplatform.Lees meer over dataplatforms in het Connected Car ABC op Automotive Werkplaats.

Groupauto International is een van de grootste netwerken voor de distributie van auto-onderdelen en garageconcepten voor personenauto’s en trucks. De groep is actief in 52 landen, waaronder Nederland, telt 1,415 distributeurs met samen 3.977 vestigingen, 5.945 aangesloten autobedrijven en 1.304 truckwerkplaatsen. Eind vorig jaar introduceerde Groupauto zijn eigen telematicadongel G-connect. Nu maakt dit systeem nog gebruik van de eigen dataservers van Groupauto, maar op korte termijn gaat deze data dus naar Carmunication. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Groupauto sluit aan op nieuw dataplatform | Automotive Online

Groupauto sluit aan op nieuw dataplatform

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het dataplatform Carmunication heeft met Groupauto International een van zijn eerste grote deelnemers aangesloten. Dat meldt Carmunication in een persbericht. Andere deelnemers zijn onder meer Temot International, Haynes Pro en DVSE (Aldoc). Via de servers van Carmunication kunnen bij Groupauto aangesloten grossiers en hun klanten beschikken over de data uit connected cars. Data om diagnose op afstand te stellen, het bepalen van de volgende onderhoudsbeurt of waardebepaling op basis van kilometerstand en staat van onderhoud. 

Derden

Naast autobedrijven en onderdelenleveranciers verwacht Carmunication ook data te kunnen aanbieden aan verzekeraars, wagenparkbeheerders, pechhulpdiensten en it-dienstverleners. In maart vorig jaar ging Caruso al van start, een soortgelijk dataplatform.Lees meer over dataplatforms in het Connected Car ABC op Automotive Werkplaats.

Groupauto International is een van de grootste netwerken voor de distributie van auto-onderdelen en garageconcepten voor personenauto’s en trucks. De groep is actief in 52 landen, waaronder Nederland, telt 1,415 distributeurs met samen 3.977 vestigingen, 5.945 aangesloten autobedrijven en 1.304 truckwerkplaatsen. Eind vorig jaar introduceerde Groupauto zijn eigen telematicadongel G-connect. Nu maakt dit systeem nog gebruik van de eigen dataservers van Groupauto, maar op korte termijn gaat deze data dus naar Carmunication. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.