Oprichter Bert Reedijk start failliete banden- en wielenhandel door

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
'Een groot deel van ons team heeft weer werkzekerheid.' (Foto: Reedijk Wheels & Tyres)

De oprichter van Reedijk Wheels and Tyres, Bert Reedijk, verkocht zijn bedrijf vijf jaar geleden aan een groep investeerders, maar eind 2017 werd het bedrijf failliet verklaard. In 2016 bedroeg het verlies 1,7 miljoen euro en was het eigen vermogen van moederbedrijf Reedijk Holding 4,8 miljoen euro in de min. Reedijk besloot opnieuw in het bedrijf te stappen dat hij in 1988 oprichtte samen met zijn broer Bas.

Zekerheid voor het personeel

“Ik ben bij de onderneming betrokken gebleven als inkoop- en verkoopadviseur”, vertelt Reedijk. “De resultaten liepen onder de nieuwe eigenaren terug. Ik ben blij dat Reedijk Wheels and Tyres vanaf nu weer het bedrijf is dat 25 jaar lang voorop liep in service, vakkennis en gedrevenheid. Tegelijkertijd kan ik een groot deel van ons vertrouwde team weer werkzekerheid bieden.”

Bas en Bert Reedijk bouwden hun bandenservicebedrijf in 25 jaar uit tot een internationale groothandel in wielen en banden. “Wij onderscheiden ons onder andere met een breed programma bijzondere wielen, met als specialisatie grote maten voor auto’s uit de hogere segmenten. Daarnaast zijn we internationaal actief met onze groothandel in banden. In ons pand in Strijen beschikken we over een moderne werkplaats voor het samenstellen van complete band-wielcombinaties, uitlijnen en ons specialisme in tpms.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.