Brezan neemt Luikse grossier over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Dat meldt Brezan vandaag. Distri Pieces Auto heeft twee filialen; een in Luik en een in Jemeppe-Sur-Meuse. Beiden worden een Brezan-vestiging.

Distri Pieces Auto was tot nu toe aangesloten bij API, het grossiersnetwerk van Doyen Auto. Deze Belgische onderdelenimporteur werd vorig jaar overgenomen door AD France. Wat voor gevolg de overname van Doyen heeft voor AD Benelux, dat in handen in van Partspoint, is nog niet duidelijk.

“Met de twee vestigingen versterken we onze positie op de Belgische markt”, zegt Marc Vanbergen van Brezan Autoparts. “Door de integratie van de vestiging Luik en de uitbreiding met de vestiging Jemeppe-Sur-Meuse, ontstaat een beter Brezan-aanbod in de regio Luik.”

Door de overname telt Brezan nu 19 vestigingen in België. In Nederland heeft Brezan 114 vestigingen. 

Niet alleen Brezan, maar ook concurrent Sator is op overnamepad in België. De marktleider nam afgelopen maand vier Belgische grossiersgoepen over met in totaal 25 vestigingen, waarvan twee net over de grens in Nederland (Prosec in Terneuzen en Vlissingen). 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Brezan neemt Luikse grossier over | Automotive Online

Brezan neemt Luikse grossier over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Dat meldt Brezan vandaag. Distri Pieces Auto heeft twee filialen; een in Luik en een in Jemeppe-Sur-Meuse. Beiden worden een Brezan-vestiging.

Distri Pieces Auto was tot nu toe aangesloten bij API, het grossiersnetwerk van Doyen Auto. Deze Belgische onderdelenimporteur werd vorig jaar overgenomen door AD France. Wat voor gevolg de overname van Doyen heeft voor AD Benelux, dat in handen in van Partspoint, is nog niet duidelijk.

“Met de twee vestigingen versterken we onze positie op de Belgische markt”, zegt Marc Vanbergen van Brezan Autoparts. “Door de integratie van de vestiging Luik en de uitbreiding met de vestiging Jemeppe-Sur-Meuse, ontstaat een beter Brezan-aanbod in de regio Luik.”

Door de overname telt Brezan nu 19 vestigingen in België. In Nederland heeft Brezan 114 vestigingen. 

Niet alleen Brezan, maar ook concurrent Sator is op overnamepad in België. De marktleider nam afgelopen maand vier Belgische grossiersgoepen over met in totaal 25 vestigingen, waarvan twee net over de grens in Nederland (Prosec in Terneuzen en Vlissingen). 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.