Greve Banden neemt Klei Tyres over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Klei Tyres kwam voort uit Van Klei’s Bandenimport, dat in mei vorig jaar failliet ging, en hield zich bezig met de landelijke verkoop van banden en velgen en de import van Zeta banden. In een eerder stadium werden de importschappen van Kumho en Lassa tyres al overgedragen aan S&H Tires. G.B.Groothandel is nu importeur van Zeta voor Nederland en België.

Voor Greve Banden betekent de overname van Klei Tyres dat het naast bandenservicebedrijf ook groothandel wordt. Beide bedrijven gaan volgens directeur Wilco Greve wel los van elkaar opereren. Met eigen personeel en logistiek. “Toen wij in 2015 ons bedrijf in De Lier begonnen, hebben wij er met de grootte van het pand al rekening mee gehouden dat wij op termijn zouden gaan grossieren”, vertelt Greve. “Nu de kans zich voordeed om Klei Tyres, inclusief het ervaren personeel, over te nemen, hebben wij deze stap gezet.”

De voorraad en het personeel van Klei Tyres verhuizen naar De Lier, maar zowel het telefoonnummer als de webshop blijven hetzelfde.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Greve Banden neemt Klei Tyres over | Automotive Online

Greve Banden neemt Klei Tyres over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Klei Tyres kwam voort uit Van Klei’s Bandenimport, dat in mei vorig jaar failliet ging, en hield zich bezig met de landelijke verkoop van banden en velgen en de import van Zeta banden. In een eerder stadium werden de importschappen van Kumho en Lassa tyres al overgedragen aan S&H Tires. G.B.Groothandel is nu importeur van Zeta voor Nederland en België.

Voor Greve Banden betekent de overname van Klei Tyres dat het naast bandenservicebedrijf ook groothandel wordt. Beide bedrijven gaan volgens directeur Wilco Greve wel los van elkaar opereren. Met eigen personeel en logistiek. “Toen wij in 2015 ons bedrijf in De Lier begonnen, hebben wij er met de grootte van het pand al rekening mee gehouden dat wij op termijn zouden gaan grossieren”, vertelt Greve. “Nu de kans zich voordeed om Klei Tyres, inclusief het ervaren personeel, over te nemen, hebben wij deze stap gezet.”

De voorraad en het personeel van Klei Tyres verhuizen naar De Lier, maar zowel het telefoonnummer als de webshop blijven hetzelfde.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.