RAI Vereniging organiseert nieuw event: Equipvak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op de beurs worden nieuwe producten en ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van equipment, tools en wasinstallaties. Ook verzorgen fabrikanten en importeurs demonstraties. “Het parkeren bij de Expo is gratis, de locatie is goed bereikbaar en biedt voldoende ruimte”, zo verklaart Arian van den Berg van het RAI Equipment Platform de keuze. “Binnen gebruiken we 6.000 vierkante meter en buiten op een overdekt terrein nog eens 6.000. Die ruimte is belangrijk omdat we veel demonstraties willen kunnen geven. De beurs moet een beleving worden.”

Nationaal karakter
De beurs zal jaarlijks plaatsvinden en moet een nationaal karakter krijgen met regionale bereikbaarheid, zegt van den Berg. “Na de eerste editie bekijken we of we een volgende editie elders moeten houden en of we dus tussen verschillende locaties zullen rouleren.” De beurs rticht zich op gebruikers en beslissers van onder andere apk-stations, universele autobedrijven, schadebedrijven, bandenfitters en truckbedrijven.

RAI Vereniging heeft besloten tot het organiseren van de beurs naar aanleiding van een strategisch onderzoek in opdracht van de leden van het RAI Equipment Platform. Hieruit kwam naar voren dat eindgebruikers algemene vakbeurzen minder aantrekkelijk vinden en dat er meer behoefte is aan kleinere thematische evenementen, waar contactmomenten erg belangrijk worden gevonden.
“De beurs is geen vervanger voor de AutovakRAI of een concurrent van regionale autobeurzen”, aldus Van den Berg. “We richten ons immers niet alleen op de autobranche, maar op alle branches waar werkplaatsequipment en carwash een belangrijke rol spelen.” Er wordt aansluiting gezocht met brancheverenigingen in verschillende sectoren, waaronder Bovag en Focwa.

De beursoppervlakte is volgens RAI Vereniging al voor ruim 75 procent gevuld. Onder andere Washtec, Ten/TBA, Maha, Rupro, Amtech, Explora, Stokvis en Nijboer Blijstra zijn present. Opvallende afwezige op de lijst van bevestigde deelnemers is Autec-VLT. “Wij beraden ons nog”, aldus directeur Theo van Leeuwen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.