Stellantis gaat samenwerking aan met Franse batterijproducent CEA

Stellantis • CEA heeft als doel om de fabricage en het ontwerp van Stellantis-batterijen te versnellen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Stellantis)

Stellantis en batterproducent CEA gaan een nieuwe vijfjarige samenwerking aan die gericht is op het in-house ontwerpen van de volgende generatie batterijcellen voor EV’s, zo meldt Stellantis in een persbericht.

Het gezamenlijke onderzoeksprogramma omvat het ontwerpen van geavanceerde technologiecellen met ‘hogere prestaties, een langere levensduur en een lagere ecologische voetafdruk tegen concurrerende kosten’. Volgens Stellantis kan dat leiden tot meer betaalbare en duurzame elektrische voertuigen in de toekomst.

“We weten dat batterijtechnologie verandert. Hoewel we niet precies weten hoe deze zal veranderen, zijn we vastbesloten om aan de frontlinie van deze transformatie te staan. Intern werken we dag en nacht, waarbij we meerdere opties verkennen en verschillende technologieën onderzoeken. Tegelijkertijd werken we nauw samen met tech startups, laboratoria, universiteiten en andere onderzoeksinstituten, zoals CEA. We geloven dat deze samenwerking de komst van disruptieve batterijceltechnologie zal versnellen”, zegt Ned Curic, chief engineering and technology officer van Stellantis.

Philippe Stohr, hoofd van de CEA energy division: “Dit spannende project maakt gebruik van meer dan 25 jaar expertise op het gebied van Li-ion batterijen bij CEA ten behoeve van een van de belangrijkste spelers in de race voor elektrische mobiliteit. Onze uitdaging is om het ontwerp en de fabricage te versnellen en een diepgaand begrip van de meest geavanceerde celtechnologieën mogelijk te maken”, aldus Philippe Stohr, Hoofd van de CEA Energy Division.

Investeringen

Stellantis investeert veel in partnerschappen met verschillende batterijproducenten. Zo investeerde het bedrijf eerder in Tiamat, een Franse start-up voor natrium-ion-batterijen. Ook investeerde Stellantis 100 miljoen dollar in een Amerikaans geothermisch lithium project voor de invoer van lithium en bouwt Stellantis samen met Samsung een tweede batterijfabriek in de Verenigde Staten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.