Tesla hard onderuit op Wall Street

Tesla • Tesla noteerde vorig kwartaal een recordomzet.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Winst Tesla stijgt ondanks tegenslagen naar recordhoogte
(Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Het aandeel Tesla is gisteren bijna tien procent onderuit gegaan op Wall Street. Beleggers reageerden op waarschuwingen van topman Elon Musk dat verdere prijsverlagingen voor de hand liggen waardoor winstmarges kunnen dalen.

Tesla werd dit jaar fors meer waard, de koers steeg van net boven de 100 tot 270 dollar. Het bedrijf maakte de eerste twee kwartalen ruim 5 miljard winst en boekte tussen april en juli een recordomzet. Maar de winstmarge daalde door prijsverlagingen om de vraag naar elektrische auto’s op te krikken.

Musk denkt dat de autonoom rijden-software van Tesla uiteindelijk voor megawinsten gaat zorgen, zo zouden andere fabrikanten al hun interesse er in tonen. Beleggers zijn minder positief en wijzen erop dat er nog veel problemen zijn rond zelfrijdende auto’s.

Tesla houdt wel vast aan de doelstelling om dit jaar ongeveer 1,8 miljoen auto’s te produceren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Tesla hard onderuit op Wall Street | Automotive Online

Tesla hard onderuit op Wall Street

Tesla • Tesla noteerde vorig kwartaal een recordomzet.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Winst Tesla stijgt ondanks tegenslagen naar recordhoogte
(Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Het aandeel Tesla is gisteren bijna tien procent onderuit gegaan op Wall Street. Beleggers reageerden op waarschuwingen van topman Elon Musk dat verdere prijsverlagingen voor de hand liggen waardoor winstmarges kunnen dalen.

Tesla werd dit jaar fors meer waard, de koers steeg van net boven de 100 tot 270 dollar. Het bedrijf maakte de eerste twee kwartalen ruim 5 miljard winst en boekte tussen april en juli een recordomzet. Maar de winstmarge daalde door prijsverlagingen om de vraag naar elektrische auto’s op te krikken.

Musk denkt dat de autonoom rijden-software van Tesla uiteindelijk voor megawinsten gaat zorgen, zo zouden andere fabrikanten al hun interesse er in tonen. Beleggers zijn minder positief en wijzen erop dat er nog veel problemen zijn rond zelfrijdende auto’s.

Tesla houdt wel vast aan de doelstelling om dit jaar ongeveer 1,8 miljoen auto’s te produceren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.