Mazda en Panasonic bespreken partnerschap voor batterijlevering

Mazda • De EV’s van 2025 bevatten naar verwachting de nieuwe batterijen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Foto: Shutterstock

Panasonic Energy en Mazda Motor Corporation starten besprekingen voor het opzetten van een partnerschap. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Het doel van de samenwerking is om te voldoen aan de vraag naar batterijen en autoaccu’s.

Panasonic Energy en Mazda voeren concrete besprekingen met het oog op de levering van lithium-ion accu’s. De batterijen worden geproduceerd in de fabrieken van Panasonic in Japan en Noord-Amerika. Mazda gaat de batterijen naar verwachting installeren in de EV’s die in de tweede helft van 2025 gelanceerd worden.

“Als onderdeel van onze elektrificatie-initiatieven werkt Mazda in drie fasen samen met zijn partners om in te spelen op veranderingen in de markt”, zegt Masahiko Moro, directeur en senior managing executive officer van Mazda. “We zijn verheugd om samen te werken met Panasonic Energy, dat een pionier is op het gebied van lithium-ion-batterijen voor auto’s.”

Verschillende automerken zoals Tesla en Toyota werkt al samen met Panasonic voor de ontwikkeling van batterijen.

Mazda en Panasonic bespreken partnerschap voor batterijlevering | Automotive Online

Mazda en Panasonic bespreken partnerschap voor batterijlevering

Mazda • De EV’s van 2025 bevatten naar verwachting de nieuwe batterijen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Foto: Shutterstock

Panasonic Energy en Mazda Motor Corporation starten besprekingen voor het opzetten van een partnerschap. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Het doel van de samenwerking is om te voldoen aan de vraag naar batterijen en autoaccu’s.

Panasonic Energy en Mazda voeren concrete besprekingen met het oog op de levering van lithium-ion accu’s. De batterijen worden geproduceerd in de fabrieken van Panasonic in Japan en Noord-Amerika. Mazda gaat de batterijen naar verwachting installeren in de EV’s die in de tweede helft van 2025 gelanceerd worden.

“Als onderdeel van onze elektrificatie-initiatieven werkt Mazda in drie fasen samen met zijn partners om in te spelen op veranderingen in de markt”, zegt Masahiko Moro, directeur en senior managing executive officer van Mazda. “We zijn verheugd om samen te werken met Panasonic Energy, dat een pionier is op het gebied van lithium-ion-batterijen voor auto’s.”

Verschillende automerken zoals Tesla en Toyota werkt al samen met Panasonic voor de ontwikkeling van batterijen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.