Demonstranten en taartgooier bij rumoerige vergadering VW

Volkswagen • Op de tachtigste verjaardag van mede-eigenaar Wolfgang Porsche werd er een taart in zijn richting gegooid.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: ANP)

Bij een turbulente aandeelhoudersvergadering hebben klimaatactivisten kort na aanvang een stuk taart in de richting van directieleden van de VW Group gegooid. Dit deden zij om kritiek te uiten over geclaimde mensenrechten schending in een VW-fabriek in de Chinese stad Xinjiang, zo melden verschillende internationale media.

Zowel de actievoerders als de investeerders willen dat de automaker een onafhankelijk onderzoek start naar hoe mensen worden behandeld in de fabriek in China.

Volgens Automotive News Europe toonden investeerders vooral kritiek over de duale rol van Oliver Blume die zowel ceo van Volkswagen als van Porsche is. Na het ontslag van Herbert Diess, nam Blume het roer over zonder zijn taken bij Porsche neer te leggen.

Blume reageerde op de kritiek over zijn rol: “Het werkt goed en het werpt zijn vruchten af.” Hiermee verwees hij naar het feit dat VW qua waarde de grootste automaker is van Europa, zo meldt Automotive News Europe.

Ook werd de lage waarde van de aandelen van Volkswagen door investeerders bekritiseerd.

Taart van het buffet

Met Porsche gaat het goed, het stuk taart miste hem. Ook vlogen de kruimels op VW-voorzitter Dieter Poetsch af. Hij gaf op dat moment een speech op het podium. Het stuk taart werd volgens Automobilwoche bij het buffet weggehaald.

Een van de tien activisten was een vrouw die topless de speech van Blume onderbrak. Dit deed zij terwijl er de tekst ‘Dirty Money’ op haar rug stond. Zij wapperde ook met een vlag waar ‘End Uyghur Forced Labor’ op stond, zo bericht Automotive News Europe.

Kort na het incident werden de activisten buiten gezet door de beveiliging.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Demonstranten en taartgooier bij rumoerige vergadering VW | Automotive Online

Demonstranten en taartgooier bij rumoerige vergadering VW

Volkswagen • Op de tachtigste verjaardag van mede-eigenaar Wolfgang Porsche werd er een taart in zijn richting gegooid.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: ANP)

Bij een turbulente aandeelhoudersvergadering hebben klimaatactivisten kort na aanvang een stuk taart in de richting van directieleden van de VW Group gegooid. Dit deden zij om kritiek te uiten over geclaimde mensenrechten schending in een VW-fabriek in de Chinese stad Xinjiang, zo melden verschillende internationale media.

Zowel de actievoerders als de investeerders willen dat de automaker een onafhankelijk onderzoek start naar hoe mensen worden behandeld in de fabriek in China.

Volgens Automotive News Europe toonden investeerders vooral kritiek over de duale rol van Oliver Blume die zowel ceo van Volkswagen als van Porsche is. Na het ontslag van Herbert Diess, nam Blume het roer over zonder zijn taken bij Porsche neer te leggen.

Blume reageerde op de kritiek over zijn rol: “Het werkt goed en het werpt zijn vruchten af.” Hiermee verwees hij naar het feit dat VW qua waarde de grootste automaker is van Europa, zo meldt Automotive News Europe.

Ook werd de lage waarde van de aandelen van Volkswagen door investeerders bekritiseerd.

Taart van het buffet

Met Porsche gaat het goed, het stuk taart miste hem. Ook vlogen de kruimels op VW-voorzitter Dieter Poetsch af. Hij gaf op dat moment een speech op het podium. Het stuk taart werd volgens Automobilwoche bij het buffet weggehaald.

Een van de tien activisten was een vrouw die topless de speech van Blume onderbrak. Dit deed zij terwijl er de tekst ‘Dirty Money’ op haar rug stond. Zij wapperde ook met een vlag waar ‘End Uyghur Forced Labor’ op stond, zo bericht Automotive News Europe.

Kort na het incident werden de activisten buiten gezet door de beveiliging.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.