‘Italië eist ook biobrandstof uitzondering op verkoopverbod verbrandingsmotor’

Verbod op verbrandingsmotor • Monumentale wetgeving schudt op fundament weerstand grote EU lidstaten.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
shutterstock uitlaat
(Foto: Shutterstock)

Italië heeft de Europese Commissie gewaarschuwd dat ze het verbod op verbrandingsmotoren tegen 2035 alleen steunen als er niet alleen een uitzondering gemaakt wordt voor e-fuels maar ook voor biobrandstof. Dat meldt Reuters.

De Europese Unie probeert het beleid voor het terugdringen van de CO2-uitstoot van auto’s te redden, nadat Duitsland op het laatste moment bezwaar maakte tegen de wet. Italië en Duitsland hebben beide geëist dat de EU de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor na 2035 toestaat als deze uitsluitend op e-fuels rijden.

In een brief aan de Commissie deze week zei Italië dat het aanbod ook betrekking moet hebben op biobrandstoffen, die afkomstig zijn van biomassa-achtige planten.

“Italië zou een onnodig beperkte interpretatie door de Commissie van ‘CO2-neutrale brandstoffen’, die alleen e-brandstoffen omvat en geen biobrandstoffen, niet accepteren”, zeiden drie Italiaanse ministers van transport, milieu en ondernemingen in de brief van 21 maart, ingezien door Reuters.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.