Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) loket geopend

TEK • De aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 2 oktober.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
(Foto: Shutterstock)

MKB-ondernemingen waarvan de energiekosten 7 procent of meer bedragen van de omzet, kunnen vanaf vandaag tot en met 2 oktober de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. De tegemoetkoming kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit meldt RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Een bedrijf komt in aanmerking als het een een energie-intensieve mkb-onderneming is en moet voldoen aan de zogeheten intensiteitstoets van de regeling, aldus de Bovag.

Dit berekent het RVO op basis van het jaarverbruik van de netbeheerder. het standaard jaarverbruik (SJV) in m3 en de standaard jaarafname (SJA) in kWh. Het SJV en de SJA zijn een schatting van het energieverbruik in de komende 12 maanden. Ook kijkt het RVO naar de omzetgegevens van de Belastingdienst. Deze omzet wordt bepaald door omzetgegevens over het jaar 2022 uit de aangiften omzetbelasting.

Drempelprijs

De drempelprij, is 1,19 euro per kubieke meter voor gas en 0,35 euro per kWh voor elektriciteit. Voor het berekenen van de subsidie wordt ook gewerkt met een maximale prijs. Ondernemers die in aanmerking komen voor de TEK krijgen maximaal de helft van het verschil tussen de drempelprijs en de maximumprijs.

Op de website rvo.nl kunnen aanvragen worden gedaan.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

Meer lezen over TEK

Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) loket geopend | Automotive Online

Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) loket geopend

TEK • De aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 2 oktober.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
(Foto: Shutterstock)

MKB-ondernemingen waarvan de energiekosten 7 procent of meer bedragen van de omzet, kunnen vanaf vandaag tot en met 2 oktober de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. De tegemoetkoming kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit meldt RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Een bedrijf komt in aanmerking als het een een energie-intensieve mkb-onderneming is en moet voldoen aan de zogeheten intensiteitstoets van de regeling, aldus de Bovag.

Dit berekent het RVO op basis van het jaarverbruik van de netbeheerder. het standaard jaarverbruik (SJV) in m3 en de standaard jaarafname (SJA) in kWh. Het SJV en de SJA zijn een schatting van het energieverbruik in de komende 12 maanden. Ook kijkt het RVO naar de omzetgegevens van de Belastingdienst. Deze omzet wordt bepaald door omzetgegevens over het jaar 2022 uit de aangiften omzetbelasting.

Drempelprijs

De drempelprij, is 1,19 euro per kubieke meter voor gas en 0,35 euro per kWh voor elektriciteit. Voor het berekenen van de subsidie wordt ook gewerkt met een maximale prijs. Ondernemers die in aanmerking komen voor de TEK krijgen maximaal de helft van het verschil tussen de drempelprijs en de maximumprijs.

Op de website rvo.nl kunnen aanvragen worden gedaan.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

Meer lezen over TEK