Minister Harbers: ‘Geef de auto meer ruimte’

Automobiliteit • Het kabinet streeft ernaar dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s in Nederland emissievrij zijn.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Minister Harbers van het Ministerie van I en W maakt de Ontwikkelagenda Automobiliteit openbaar, waarin hij oproept de auto de ruimte te blijven geven in alle delen van het land. Dit jaar zal het ministerie de agenda gaan uitwerken in samenwerking met partners, waaronder ook belangenorganisaties. Dat wordt gemeld in een persbericht.

Het ministerie zet in op schoon, slim en veilig autovervoer en goede bereikbaarheid en leefbaarheid in alle delen van Nederland. Het kabinet streeft ernaar dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s in Nederland emissievrij zijn.

Om dit doel te halen verleent het ministerie onder andere subsidies om de aanschaf van nieuwe en tweedehands elektrische auto’s te stimuleren. Ook voert het gesprekken met ontwikkelaars en uitgevers van navigatieapps om bijvoorbeeld schoolzones in routeplanners te vermijden.

“Mensen willen en kunnen vaak niet zonder hun auto”, aldus minister Harbers. “Vanuit ons ministerie wordt geïnvesteerd in alle vormen van mobiliteit en dus ook in autobereikbaarheid. Het wordt weer tijd dat de auto de prominente plek aan de gesprekstafels van de overheid krijgt waarbij we kijken naar hoe de kracht van de auto kan worden ingezet om Nederland zo goed mogelijk bereikbaar te krijgen.”

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

Minister Harbers: ‘Geef de auto meer ruimte’ | Automotive Online

Minister Harbers: ‘Geef de auto meer ruimte’

Automobiliteit • Het kabinet streeft ernaar dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s in Nederland emissievrij zijn.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Minister Harbers van het Ministerie van I en W maakt de Ontwikkelagenda Automobiliteit openbaar, waarin hij oproept de auto de ruimte te blijven geven in alle delen van het land. Dit jaar zal het ministerie de agenda gaan uitwerken in samenwerking met partners, waaronder ook belangenorganisaties. Dat wordt gemeld in een persbericht.

Het ministerie zet in op schoon, slim en veilig autovervoer en goede bereikbaarheid en leefbaarheid in alle delen van Nederland. Het kabinet streeft ernaar dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s in Nederland emissievrij zijn.

Om dit doel te halen verleent het ministerie onder andere subsidies om de aanschaf van nieuwe en tweedehands elektrische auto’s te stimuleren. Ook voert het gesprekken met ontwikkelaars en uitgevers van navigatieapps om bijvoorbeeld schoolzones in routeplanners te vermijden.

“Mensen willen en kunnen vaak niet zonder hun auto”, aldus minister Harbers. “Vanuit ons ministerie wordt geïnvesteerd in alle vormen van mobiliteit en dus ook in autobereikbaarheid. Het wordt weer tijd dat de auto de prominente plek aan de gesprekstafels van de overheid krijgt waarbij we kijken naar hoe de kracht van de auto kan worden ingezet om Nederland zo goed mogelijk bereikbaar te krijgen.”

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.