VZR: Mercedes-Benz EQE EV van het jaar 2023

Verkiezing • De Nio ET7 is in de VZR-verkiezing de belofte van het jaar geworden.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Marnix Kraaijmes, manager corporate sales, nam voor Mercedes-Benz de Award in ontvangst. (Foto: VZR)

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde de Vereniging Zakelijke Rijders de verkiezing van de EV van het jaar. De Mercedes-Benz EQE werd verkozen tot overall winnaar, zo meldt de VZR vandaag. De jury prees de goede rijeigenschappen, range (WLTP) en gunstige leaseprijs.

In het A/B-segment is de Peugeot e-208 tot winnaar uitgeroepen, mede vanwege de laadsnelheid en leaseprijs. Evenals vorig jaar heeft de Kia EV6 gewonnen in het C/D-segment. Volgens de jury lagen vooral de scores in het C/D-segment heel dicht bij elkaar en was het aanbod uitgebreid.

Batterij swap

Nieuw dit jaar is de belofte van het jaar 2023. Een categorie die in het leven is geroepen om aandacht te geven aan auto’s die net op de markt zijn gekomen of gaan komen. Het model van Nio is verkozen, omdat het een batterij swap heeft, een innovatief batterijwisselconcept.

De EV van het jaar verkiezing wordt elk jaar gehouden en is een initiatief van VZR. De jury bestaat uit Martin Huisman (VZR), Bart Fick (Eneco eMobility), Damian Hage (Autoweek), Maartje van Tongeren (Leaseplan Nederland) en Niek Schenk (AD).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

VZR: Mercedes-Benz EQE EV van het jaar 2023 | Automotive Online

VZR: Mercedes-Benz EQE EV van het jaar 2023

Verkiezing • De Nio ET7 is in de VZR-verkiezing de belofte van het jaar geworden.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Marnix Kraaijmes, manager corporate sales, nam voor Mercedes-Benz de Award in ontvangst. (Foto: VZR)

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde de Vereniging Zakelijke Rijders de verkiezing van de EV van het jaar. De Mercedes-Benz EQE werd verkozen tot overall winnaar, zo meldt de VZR vandaag. De jury prees de goede rijeigenschappen, range (WLTP) en gunstige leaseprijs.

In het A/B-segment is de Peugeot e-208 tot winnaar uitgeroepen, mede vanwege de laadsnelheid en leaseprijs. Evenals vorig jaar heeft de Kia EV6 gewonnen in het C/D-segment. Volgens de jury lagen vooral de scores in het C/D-segment heel dicht bij elkaar en was het aanbod uitgebreid.

Batterij swap

Nieuw dit jaar is de belofte van het jaar 2023. Een categorie die in het leven is geroepen om aandacht te geven aan auto’s die net op de markt zijn gekomen of gaan komen. Het model van Nio is verkozen, omdat het een batterij swap heeft, een innovatief batterijwisselconcept.

De EV van het jaar verkiezing wordt elk jaar gehouden en is een initiatief van VZR. De jury bestaat uit Martin Huisman (VZR), Bart Fick (Eneco eMobility), Damian Hage (Autoweek), Maartje van Tongeren (Leaseplan Nederland) en Niek Schenk (AD).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.