Felyx haalt aanvullende financiering op

Felyx • Het geld zal worden gebruikt voor verdere groei van de organisatie.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Quinten Selhorst (l) en Maarten Poot (r) van Felyx hebben aanvullende financiering opgehaald. (Foto: Felyx)

Deelscooterbedrijf Felyx heeft aanvullende financiering opgehaald bij zijn huidige investeerders, zo laat het bedrijf vandaag weten. Hoe groot het bedrag is, is niet bekend gemaakt. Daarnaast heeft het platform besloten zich terug te trekken uit Duitsland.

Volgens het bedrijf benadrukt deze financieringsronde het vertrouwen in Felyx door zowel aandeelhouders als (bancaire) kredietverstrekkers. “Het stelt ons in staat aan de toekomst van mobiliteit te bouwen vanuit een winstgevend fundament”, aldus Quinten Selhorst, medeoprichter en ceo van het platform.

Beschikbaarheid

De investering zal worden ingezet om de organisatie te laten doorgroeien en de focus te verleggen naar de meest veelbelovende afzetmarkten, meldt het bedrijf. Ook gaat het platform zorgen voor een verbeterde beschikbaarheid op de eigen thuismarkt. Als reactie op de veranderende marktomstandigheden heeft Felyx besloten om alle Duitse bedrijfsactiviteiten te verkopen aan Emmy, onderdeel van Go To Global. Hiermee wordt de focus verlegd van toenemende expansie naar het opbouwen van een duurzamere organisatie. Ondanks het afstoten van Felyx Duitsland, groeit Felyx naar eigen zeggen in alle huidige steden met een omzetgroei van meer dan 60 procent in 2022, in vergelijking met het jaar daarvoor. De verwachting is dat deze trend zich dit jaar zal voortzetten.

Gedeelde mobiliteit

“De verwachte consolidatie van de markt en de verschuiving van steeds snellere expansie naar meer duurzame uitbreiding in succesvolle regio’s, zijn tekenen dat de markt van micromobiliteit volwassen begint te worden”, aldus Selhorst. “Dat merken we ook vanuit gemeenten, die een steeds duidelijker beeld creëren voor gedeelde mobiliteit en op zoek zijn naar een mobiliteitspartner waarop ze kunnen vertrouwen gedurende de volledige looptijd van een vergunning.”

Maarten Poot liet eerder op het Automotive Leasing Event al weten dat deelscooters hét alternatief zijn voor grootstedelijk autogebruik.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Felyx haalt aanvullende financiering op | Automotive Online

Felyx haalt aanvullende financiering op

Felyx • Het geld zal worden gebruikt voor verdere groei van de organisatie.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Quinten Selhorst (l) en Maarten Poot (r) van Felyx hebben aanvullende financiering opgehaald. (Foto: Felyx)

Deelscooterbedrijf Felyx heeft aanvullende financiering opgehaald bij zijn huidige investeerders, zo laat het bedrijf vandaag weten. Hoe groot het bedrag is, is niet bekend gemaakt. Daarnaast heeft het platform besloten zich terug te trekken uit Duitsland.

Volgens het bedrijf benadrukt deze financieringsronde het vertrouwen in Felyx door zowel aandeelhouders als (bancaire) kredietverstrekkers. “Het stelt ons in staat aan de toekomst van mobiliteit te bouwen vanuit een winstgevend fundament”, aldus Quinten Selhorst, medeoprichter en ceo van het platform.

Beschikbaarheid

De investering zal worden ingezet om de organisatie te laten doorgroeien en de focus te verleggen naar de meest veelbelovende afzetmarkten, meldt het bedrijf. Ook gaat het platform zorgen voor een verbeterde beschikbaarheid op de eigen thuismarkt. Als reactie op de veranderende marktomstandigheden heeft Felyx besloten om alle Duitse bedrijfsactiviteiten te verkopen aan Emmy, onderdeel van Go To Global. Hiermee wordt de focus verlegd van toenemende expansie naar het opbouwen van een duurzamere organisatie. Ondanks het afstoten van Felyx Duitsland, groeit Felyx naar eigen zeggen in alle huidige steden met een omzetgroei van meer dan 60 procent in 2022, in vergelijking met het jaar daarvoor. De verwachting is dat deze trend zich dit jaar zal voortzetten.

Gedeelde mobiliteit

“De verwachte consolidatie van de markt en de verschuiving van steeds snellere expansie naar meer duurzame uitbreiding in succesvolle regio’s, zijn tekenen dat de markt van micromobiliteit volwassen begint te worden”, aldus Selhorst. “Dat merken we ook vanuit gemeenten, die een steeds duidelijker beeld creëren voor gedeelde mobiliteit en op zoek zijn naar een mobiliteitspartner waarop ze kunnen vertrouwen gedurende de volledige looptijd van een vergunning.”

Maarten Poot liet eerder op het Automotive Leasing Event al weten dat deelscooters hét alternatief zijn voor grootstedelijk autogebruik.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.