Acea: flinke plus nieuwverkoop november

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Met 829.527 verkochte auto’s bleven de volumes vorige maand echter onder de aantallen voor de pandemie van november 2019 (Shutterstock, 2022)

Het totale aantal registraties in de eerste 11 maanden van 2022 is echter nog altijd 6,1 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar.

In november 2022 kende de EU-markt voor nieuwe personenauto’s een stijging van 16,3 procent, de vierde stijging op rij dit jaar. Met 829.527 nieuw geregistreerde auto’s bleven de volumes vorige maand echter onder de aantallen voor de pandemie van november 2019, toen 1 miljoen auto’s werden geregistreerd. Dat meldt de Europese branchevereniging voor de auto-industrie Acea.

De meeste markten in de regio droegen positief bij aan deze algemene groei, in Nederland was er een stijging van 2,2 procent. De sterkste stijging werd waargenomen in Duitsland (+31,4%), gevolgd door Italië (+14,7%), Spanje (+10,3%) en Frankrijk (+9,8%).

Elf maanden na het begin van 2022 lag het aantal inschrijvingen van nieuwe personenauto’s in de hele Europese Unie 6,1 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, in Nederland was dit 2 procent lager. Ondanks de recente sterke resultaten waren de dalingen van januari tot juli voldoende om de prestaties voor het hele jaar te drukken. Van de vier belangrijkste markten in de regio boekte Italië het zwakste resultaat tot nu toe dit jaar (-11,6%), gevolgd door Frankrijk (-8,7%), Spanje (-4,4%) en Duitsland (-2,4%).

Acea registraties personenauto's november 2022
Acea registraties personenauto’s november 2022

Reacties

  • Carlo Hensgens

    Sinds wanneer zijn registraties gelijk aan nieuwverkopen? We zijn nog altijd bezig aan een inhaalslag qua uitleveringen van auto’s die wellicht al een jaar geleden verkocht zijn.

    Pas als voorraden bij importeurs en dealers weer op peil zijn, geven ”registraties” meer real-time inzicht in de markt.

Acea: flinke plus nieuwverkoop november | Automotive Online

Acea: flinke plus nieuwverkoop november

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Met 829.527 verkochte auto’s bleven de volumes vorige maand echter onder de aantallen voor de pandemie van november 2019 (Shutterstock, 2022)

Het totale aantal registraties in de eerste 11 maanden van 2022 is echter nog altijd 6,1 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar.

In november 2022 kende de EU-markt voor nieuwe personenauto’s een stijging van 16,3 procent, de vierde stijging op rij dit jaar. Met 829.527 nieuw geregistreerde auto’s bleven de volumes vorige maand echter onder de aantallen voor de pandemie van november 2019, toen 1 miljoen auto’s werden geregistreerd. Dat meldt de Europese branchevereniging voor de auto-industrie Acea.

De meeste markten in de regio droegen positief bij aan deze algemene groei, in Nederland was er een stijging van 2,2 procent. De sterkste stijging werd waargenomen in Duitsland (+31,4%), gevolgd door Italië (+14,7%), Spanje (+10,3%) en Frankrijk (+9,8%).

Elf maanden na het begin van 2022 lag het aantal inschrijvingen van nieuwe personenauto’s in de hele Europese Unie 6,1 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, in Nederland was dit 2 procent lager. Ondanks de recente sterke resultaten waren de dalingen van januari tot juli voldoende om de prestaties voor het hele jaar te drukken. Van de vier belangrijkste markten in de regio boekte Italië het zwakste resultaat tot nu toe dit jaar (-11,6%), gevolgd door Frankrijk (-8,7%), Spanje (-4,4%) en Duitsland (-2,4%).

Acea registraties personenauto's november 2022
Acea registraties personenauto’s november 2022

Reacties

  • Carlo Hensgens

    Sinds wanneer zijn registraties gelijk aan nieuwverkopen? We zijn nog altijd bezig aan een inhaalslag qua uitleveringen van auto’s die wellicht al een jaar geleden verkocht zijn.

    Pas als voorraden bij importeurs en dealers weer op peil zijn, geven ”registraties” meer real-time inzicht in de markt.