Eco-Movement sluit eerste financieringsronde af

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
shutterstock 2020
Eco-Movement levert informatie over oplaadpunten en prijzen aan navigatieproviders, online kaarten en wagenparkbeheerders. (Shutterstock, 2020)

De belangrijkste investeerders in deze financieringsronde zijn Ponooc (Pon Automotive) en Dow Jones.

Eco-Movement, een platform voor laadpaaldata, heeft zijn eerste financieringsronde afgesloten. Eco-Movement wil de fondsen gebruiken voor wereldwijde groei, uitbreiding van het partnernetwerk en verdere ontwikkeling van het dataproduct. Dat maakt het Utrechtse bedrijf bekend in een persbericht.

De belangrijkste investeerders in deze financieringsronde zijn Ponooc, het venture capital fonds van Pon Automotive met een focus op duurzame energie en mobiliteit, en Dow Jones, een wereldwijde leverancier van nieuws en zakelijke informatie. Bestaande aandeelhouders Bridford Group en Arches Capital namen ook deel.

Roderick van den Berg, ceo van Eco-Movement: “We beseffen dat de relevantie van onze gegevens elke dag toeneemt. Met de steun van zowel Ponooc als Dow Jones zullen we ons product verder verbeteren om laadpaaloperatoren te helpen met hun zichtbaarheid op mobiele en in-car navigatiekaarten en de EV-industrie te ondersteunen met de best mogelijke gegevens.”

B2b dataplatform

Eco-Movement levert informatie over oplaadpunten en prijzen aan navigatieproviders, online kaarten en wagenparkbeheerders. “Via hun klanten – waaronder Tesla, Tomtom, Shell en Apple – profiteren miljoenen EV-rijders van Eco-Movement’s datadiensten voor een optimale navigatie- en laadervaring”, aldus het persbericht.