Auto Moret neemt Van der Jagt & Willemse over

Overname • Auto Moret krijgt er met de overname een vestiging bij in Vlissingen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Auto Moret)

Auto Moret neemt Suzuki-dealer Van Der Jagt en Willemse over, gevestigd in Vlissingen. Met deze strategische stap breidt Auto Moret zijn marktbereik uit.

Frido Modderkolk, mede-eigenaar van Auto Moret, benadrukt het belang van deze overname in termen van marktexpansie. “Wij hebben in Zeeuws-Vlaanderen een sterk marktaandeel, maar je merkt gewoon dat uiteindelijk tussen Oost en West Zeeuws-Vlaanderen veel ruimte en tijd zit. En niet iedereen wil de weg naar Terneuzen maken. Vlissingen is dan een logische vervolg stap.”

Stap terug

Ron van der Jagt en Erik Willemse bevestigen de overname en zeggen te “kiezen voor een bewuste stap terug”, zo schrijven ze op de website van het autobedrijf.

Met een team van twaalf medewerkers, waaronder vijf monteurs en een verhuurafdeling met personenbussen, blijft Auto Moret groeien. De autodealer in Zeeuws-Vlaanderen viert dit jaar zijn 57-jarig bestaan.

Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht door Dirk Moret in Sluiskil. Dirk’s zoon, Piet Moret, zette het familiebedrijf voort en sinds 1979 is Auto Moret een Suzuki-dealer en later voegde het Nissan toe. Nadat Jolanda Andriessen en Frido Modderkolk het bedrijf overnamen, is ook Mitsubishi toegevoegd aan het assortiment.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.