‘Volvo saneert Duits dealernetwerk’

Volvo • Volvo Duitsland heeft bijna de helft van zijn dealercontractanten opgezegd. Dat melden Duitse media. Vooral kleinere dealers zouden hun contract verliezen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Volvo heeft van 65 van de 144 dealers het contract opgezegd. In totaal moet het aantal salesoutlets terug van 219 naar 151. Dat is de dealers afgelopen week medegedeeld. Er geldt een opzegtermijn van 24 maanden.

Volvo rolt in de komende jaren een agentuurnetwerk uit in Europa. Daarover lopen nu onderhandelingen met de dealernetwerken. In Nederland heeft Volvo 23 contractpartners met 56 vestigingen (2018: 25 partners met 91 vestigingen) is er (nog) geen sprake van een reorganisatie. Wel is de dealers verteld om ‘met elkaar in gesprek te gaan’. Herrik van der Gaag geeft leiding aan beide importorganisaties.

Volvo Nederland is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.