‘Elon Musk verkoopt nog eens voor 3,4 miljard euro aan Tesla-aandelen’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
elon musk telsa
De aandelenkoers van Tesla is dit jaar gehalveerd (Shutterstock, 2022)

Met deze verkoop heeft Musk dit jaar in totaal voor 38 miljard euro aan aandelen van de hand gedaan.

Tesla-baas Elon Musk heeft volgens Reuters voor 3,6 miljard dollar (3,4 miljard euro) aan aandelen verkocht. Hij zou 22 miljoen aandelen van Tesla hebben verkocht. Musk heeft nog een belang in Tesla van 13,4 procent. Dit was een jaar geleden nog 17 procent volgens gegevens van Refinitiv. Dit is de tweede keer dat Musk een deel van zijn aandelen verkoopt sinds de overname van Twitter in oktober.

“Het geeft niet veel vertrouwen in het bedrijf, of spreekt boekdelen over waar zijn aandacht naar uitgaat,” zei Tony Sycamore, een analist bij broker IG Markets tegen Reuters, waar Tesla een populair aandeel is onder kleine beleggers.

Koers gehalveerd

De aandelenkoers van Tesla is dit jaar gehalveerd. De waarde van Musks totale verkoop over het afgelopen jaar komt op bijna 38 miljard euro.

Het fortuin van Musk, dat vooral in Tesla-aandelen zit, is dit jaar met de prijzen mee gedaald en hij verloor vorige week volgens Forbes zijn titel als ’s werelds rijkste persoon toen hij werd ingehaald door LVMH-baas Bernard Arnault.

Tesla worstelt intussen met aanhoudende logistieke problemen en zei in oktober dat het verwachtte de leveringsdoelstelling voor voertuigen dit jaar niet te halen. Het is winstgevender dan rivalen die moeite hebben om geld te verdienen aan de verkoop van elektrische auto’s.