Delphi Technologies: Nieuw diagnoseapparaat Blue Tech

Oliebollenspecial • Het apparaat dat ‘Blue Tech’ is gedoopt, is in staat om iedere auto een volledige diagnose te geven.
Redactie Redactie
Laurent Sijs: "Delphi heeft altijd een goede reputatie gehad in de markt.” (foto: Promedia)

Veel is veranderd voor Delphi Technologies, maar nog meer is hetzelfde gebleven. Nog altijd is de doelstelling om de aandrijflijn van auto’s in de Benelux van slimme oplossingen te voorzien. Wat veranderd is, is dat alweer even geleden Delphi is overgenomen door BorgWarner. Dit had tot gevolg, vertelt Laurent Sijs, directeur Benelux, dat de naam van het bedrijf nu de naam van het merk is geworden.

Het merk overigens dat wereldwijd één van de weinige partijen is dat ook dieselinjectoren ontwikkelt en nog tal van andere productfamilies heeft. “Denk aan de klassieke slijtagedelen als remdelen, stuur- en ophangingsdelen, maar ook diagnoseapparatuur.” Geen moment is er sprake van geweest dat de vertrouwde naam zou verdwijnen. Sijs: “Omdat Delphi altijd een goede reputatie heeft gehad in de markt.” De producten van Delphi worden gemaakt in fabrieken in o.a. Engeland, Frankrijk en Turkije. De Europese distributie vindt plaats vanuit Polen. In de Benelux levert Delphi rechtstreeks aan distributeurs, die vervolgens aan grossiers en garages leveren.

Licentie

Onlangs introduceerde Delphi een nieuw product. Het gaat om een diagnoseapparaat waarmee de garagist de auto van ieder merk kan diagnosticeren. Sijs: “De laatste diagnoseapparatuur kwam zo’n tien jaar geleden op de markt. Met deze versie zijn er meer opties bijgekomen.” Het apparaat dat ‘Blue Tech’ is gedoopt, is in staat om iedere auto een volledige diagnose te geven. De Blue Tech heeft meer vermogen en is sneller dan de vorige generatie. Bovendien heeft de gebruiker de optie om de Security GateWay van fabrikanten te ontgrendelen. Deze beperken de toegang tot voertuigdata.  Maar er is meer. Sijs: “Deze Blue Tech beschikt over een geïntegreerde DoIP.  Niet langer is het nodig om een externe kabel te gebruiken. Via de DoIP worden gegevens sneller overgedragen. Onmisbaar omdat er steeds meer data in auto’s zit.” Nog een noviteit is het zogeheten Pass-Thru support waarmee het apparaat verbinding kan maken met de database van het automerk. Handig natuurlijk, al was het alleen al om een montagehandleiding in te zien. “Juist omdat de auto’s steeds complexer worden, denk ik dat een monteur in feite niet meer zonder kan.” De gebruiker kan zich met een jaarlijkse licentie verzekeren van alle updates.

Gebruiksgemak

Natuurlijk zijn er andere aanbieders, al zijn het er niet heel veel, maar waarin onderscheidt Delphi zich van haar collega’s? Sijs: “Dan herhaal ik wat ik hoor van mijn klanten en die zijn altijd positief over het gebruiksgemak van onze diagnoseapparatuur. Ik denk dat Delphi daar heel sterk in is.” Wat niet los is te zien van de voorname rol die Delphi speelt bij de fabricage van auto’s. Sijs: “Wij kunnen alleen maar een rol van betekenis spelen in de aftermarket omdat we nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van auto’s.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.