Slimme app van Skopei ontsluit auto’s, fietsen en werkplek

Oliebollenspecial • De app Topology biedt een heel scala aan nieuwe mogelijkheden.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Jouke Baarda (l) en Wilmer Smook: "Eenvoudig je wagenpark delen, met wie je maar wilt."

Skopei is een innovatief technologiebedrijf dat slimme hardware en software produceert voor mobiliteit en werkplek. Met hun platform Topology kunnen auto’s, fietsen én werklocaties beheerd en gedeeld worden. Het resultaat is een veel efficiënter bezetting van het wagenpark.

De app Topology biedt in combinatie met de ook door Skopei ontwikkelde slimme sloten en trackers een heel scala aan nieuwe mogelijkheden voor leasemaatschappijen, verhuurders en autobedrijven. “Wij bieden een unieke combinatie van hardware en software”, vertelt Jouke Baarda, operationeel manager bij Skopei. Met een smartphone of bedrijfspas zijn de sloten te ontgrendelen en dat maakt het doorgeven van een fysieke sleutel overbodig. Baarda: “Onder meer de bekende OV-fietsen worden de komende tijd met een smart lock van Skopei uitgerust.”

Alles in één

Uniek is de combinatie met een integraal beheersysteem, onder de naam Topology. “Het biedt de mogelijkheid om het beheren en aanbieden van mobiliteit en werkplek te combineren”, legt Baarda uit. “De beheerder kan bepalen welke gebruikers toegang krijgen tot welke auto, fiets of werkplek. De gebruikers zien in de app precies wat er beschikbaar is en zij kunnen eenvoudig een reservering maken. Ondertussen heb je als beheerder compleet overzicht in bezetting en gebruik. Fleetowners hebben direct profijt van het systeem, dat de bezettingsgraad van een wagenpark flink kan vergroten. Onderaan de streep heb je dus minder auto’s nodig en dat scheelt flink in de kosten.” Topology wordt al gebruikt door enkele grote leasemaatschappijen en autoverhuurders.

Marketing- en communicatiemanager Wilmer Smook benadrukt de vele nieuwe mogelijkheden die Topology biedt: “Voor leasemaatschappijen, fleetowners en autobedrijven is het een unieke manier om deelauto’s en fietsen te beheren. Met Topology stel je een leenauto gemakkelijk beschikbaar aan een klant. Nu moet daarvoor telkens een sleutel worden overgedragen. Dat kost je medewerkers tijd, in uitgifte en administratie. Diezelfde leenauto kun je via Topology in het weekend verhuren. Handig voor de klant, die de auto ook buiten openingstijden terug kan brengen. Of je geeft de auto aan een medewerker mee. Als die er vervolgens privékilometers mee maakt, wordt dat automatisch geregistreerd en verrekend.”

Ook los te gebruiken

Smook benadrukt dat de hardware van Skopei ook los te gebruiken is. “Met onze hardware kun je eenvoudig een intern systeem van deel- of huuraanbod opzetten. Daarnaast krijg je met de trackers inzicht in het gebruik en de bezetting van een auto of fiets. Met Topology bouw je dit eenvoudig uit tot een alles-in-één beheer- en deelsysteem. Dan is het goed om te weten dat de medewerkers van onze afdeling support altijd klaarstaan om je te adviseren of praktisch ondersteunen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.