Meer kwaliteit en gemak met Petronas Syntium

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:
Beeld: Petronas

Verbrandingsmotoren worden steeds compacter waardoor de moderne motoren warmer dan ooit draaien. Voeg daarbij druk verkeer toe, met veel starten en stoppen, en de omstandigheden kunnen voor olie niet uitdagender zijn.

De meeste moderne motoren zetten daarnaast slechts een derde van hun potentiële brandstofenergie om in vermogen. De rest van deze thermische energie wordt niet omgezet en verdwijnt als afvalwarmte. Dit betekent dat meer dan de helft van alle bruikbare energie verloren gaat door inefficiënte motoren. De extreme warmte kan bovendien schade veroorzaken aan essentiële motoronderdelen, zoals turbo’s, zuigers en lagers.

PETRONAS Syntium is de nieuwste reeks aan smeermiddelen van PETRONAS Lubricants International die zich richt op de temperatuur-kritische zones binnen de motor. Hierdoor wordt de opbouw van afzetting voorkomen, wordt de levensduur van alle onderdelen verlengd en worden de onderhoudskosten drastisch verlaagd.

De voordelen van het vernieuwde Syntium-assortiment zijn:

  • Verhoogde thermische efficiëntie. Door de doeltreffende smering van de bewegende delen wordt wrijving vermindert. Dit leidt tot een vermindering in brandstofverbruik en uitstoot;
  • Verhoogde duurzaamheid met regulering van de afvoer van warmte door wrijving tijdens het stoppen/starten;
  • Betere bescherming tegen motorbeschadigende warmte;
  • Maximaliseren van de energie-efficiëntie. Dankzij uitzonderlijk sterke olieketens biedt de nieuwe Syntium-serie een tot 68 procent hogere weerstand tegen oxidatie. Hierdoor wordt slib onder controle gehouden, het indikken van de olie vertraagd en een stabiele, beschermende laag behouden voor maximale motorprestaties;
  • CoolTech+™-technologie maximaliseert de efficiëntie en het vermogen van motoren en beperkt tegelijkertijd het brandstofverbruik én de uitstoot. Meer energie, minder verspilling.

Het gevolg is dat PETRONAS Syntium niet alleen de snelste hybride olie ter wereld is, maar ook de keuze is van het Mercedes-AMG PETRONAS-team. Als officiële technologiepartner stelt PETRONAS Syntium met CoolTech+™-technologie de Formule 1-wagen van het team in staat om een thermische efficiëntie van meer dan 50 procent te bereiken. En die expertise is nu ook verwerkt in de nieuwe, krachtige reeks motoroliën voor personenwagens. Met de nieuwe CoolTech+™-technologie stelt PETRONAS Syntium automobilisten in staat om dezelfde optimale motorprestaties te behalen. Formule 1-waardige prestaties voor de doorsnee bestuurder.

Dit is slechts één onderdeel in PETRONAS’ route naar een duurzamere toekomst voor iedereen. Als onderdeel van zijn grootste productlancering van 2022, heeft PLI de verpakking van PETRONAS Syntium opnieuw ontworpen. De hele Syntium-serie bevat nu 15 procent minder plastic dan voorheen. Daarnaast is PLI van plan een nieuwe bag-in-box-verpakking van 20 liter te lanceren die het plasticgebruik met 90 procent vermindert. In samenwerking met het duurzaamheidsplatform Treedom blijft PETRONAS zich inzetten voor zijn missie om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken.

Automobilisten kunnen met een gerust hart de weg op, in de wetenschap dat de vernieuwde PETRONAS Syntium-producten de impact op hun motor, hun portemonnee en de planeet aanzienlijk verminderen.