Handelsprijzen EV’s in EU soms hoger dan consumentenprijs in Nederland

Malak Bachri Malak Bachri
• Laatste update:
Fotocredit: Auto1

 Er worden meer en meer EV’s verkocht en als grootste Europese B2B handelsplatform voor gebruikte auto’s in Europa zien wij deze EV’s dan ook meer en meer ons platform op komen. Hierbij zijn de prijsverschillen per land groot. Dit heeft onder andere te maken met fiscale stimulansen die in sommige landen geboden worden wanneer men een EV aanschaft. Vooral in Noord Europese landen maar ook elders in Europa zijn deze stimulansen erg aantrekkelijk, wat maakt dat wij momenteel veel EV’s aankopen via onze remarketing oplossingen bij partners tegen hoge handelsprijzen, in sommige gevallen tot zelfs boven de huidige consumentenprijs. 

Waar AUTO1.com in excellereert, is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod en in staat zijn gemakkelijk internationaal te handelen. Zo krijgen wij de auto’s daar waar de vraag het hoogst is. In 2021 werd 80% van alle EV’s op AUTO1.com internationaal verhandeld. Met de meer dan 60.000 professionele autobedrijven die zaken doen met AUTO1.com wordt de prijs van deze voertuigen steeds verder opgedreven. Van alle dealers in Nederland gaf bijna 50% aan in 2021 minstens één gebruikte EV verkocht te hebben, het Europees gemiddelde ligt op 34%. De verwachting is dat dit in 2022 bijna 60% van alle dealers in Nederland ten minste één gebruikte EV gaat verkopen. Dit geeft goed aan hoeveel kansen er nog liggen.

“Om onder andere deze reden zetten wij sterk in op innovatie en passen wij voortdurend onze diensten aan samen met de sector aan de hand van de trends en actuele ontwikkelingen. Daarom hebben wij de EVA-app en alle systemen geüpdatet met EV-specifieke informatie, zoals de eenvoudige controle op de aanwezigheid van een laadkabel. De app dekt nu alle noodzakelijke velden en datapunten voor de digitalisering, prijsbepaling en dus succesvolle handel in EV’s”, zegt Ruben Veldkamp, B2B director AUTO1.com.

Wij openen daarmee de Europese B2B-markt voor gebruikte auto’s en zorgen ervoor dat dealers kunnen deelnemen aan de transformatie van de auto-industrie. Dealers in heel Europa kunnen altijd rekenen op een gevarieerde voorraad, inclusief een toenemend aandeel elektrisch oplaadbare gebruikte auto’s.