Statijd dealeroccasions loopt terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2013 liep de gemiddelde statijd van de voorraad terug van 123 naar 96 dagen. Van de auto`s die werden verkocht daalde de statijd van 71 naar 66 dagen. Dat de statijd van de voorraad hoger is, heeft te maken met onverkochte occasions.

Winkeldochters
“Bij een lagere statijd wordt de marge op snel verkochte auto`s minder geabsorbeerd door de verliezen op winkeldochters, en dat is gunstig voor het rendement”, concludeert Rob Henneveld, directeur van Global Automotive Consultancy.

Volgens Jeroen van den Broek (CRM) zijn er zeker mogelijkheden om de statijd nog verder omlaag te brengen. “Het gaat om de juiste auto op de juiste plaats. Bijkopen van de juiste auto afgestemd op de lokale markt is een must voor een duurzaam rendement.”

Rob Henneveld en Jeroen van den Broek presenteren het onderzoek naar de statijden op 25 maart tijdens het Remarketing Event in Almere. Tijdens dit event worden ook andere trends op remarketinggebied besproken.
Kijk hier voor het programma.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.