Rodi Banken: DFM beste, Rabobank zakt weg

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de Rodi Banken zijn financiers beoordeeld door Bovag-leden.

Eenderde van de ondervraagde leden is van mening dat in 2013 de acceptatiecriteria voor financieringsaanvragen verzwaard zijn. Een kwart stelt dat de financieringstarieven het afgelopen jaar zijn gestegen. Bijna de helft zegt dat de bankkosten zijn verhoogd. Eenderde van de leden overweegt dan ook om over te stappen naar een andere bank.

Financieringsimpasse
“De uitkomsten van de Rodi Banken bevestigen ons vermoeden: de banken zoeken meer zekerheden en vragen hogere vergoedingen”, zegt Hans Bresser, manager Bovag Autodealers. “Tegelijkertijd is het goed om te zien dat juist de captive maatschappijen meer begrip voor de situatie in de branche tonen. Dat is de reden dat wij ons richten op de accountmanagers van de gewone banken, die praten we bij op diverse kennisworkshops. Financier en dealer moeten als partners optreden, zo’n houding is nodig om samen uit de financieringsimpasse te komen.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.