Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Stormmesand algemeen directeur Halfords

05-03-2012 18:16

Peter-Jan Stormmesand (50) is met ingang van vandaag de nieuwe algemeen directeur van Halfords. Dat maakte moederbedrijf Macintosh Retail Group vandaag bekend.

Halfords, onderdeel van het beursgenoteerde Macintosh Retail Group, heeft op dit moment 140 vestigingen in Nederland. Het bedrijf draaide in 2010 105 miljoen euro omzet en een bedrijfsresultaat van 1 miljoen. De cijfers van 2011 worden door Macintosh niet bekend gemaakt. "We werken met een geconsolideerde jaarrekening en publiceren geen gegevens van de afzonderlijke bedrijven", aldus Pat Hünen, secretaris van de Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group.

Te koop
Macintosh zette Halfords vorig jaar in de etalage omdat auto- en fietsaccessoires niet meer in de de strategisch portefeuille passen, maar is er nog niet in geslaagd om een koper te vinden. Volgens Hünen is dat te wijten aan financieringsproblemen bij potentiële belangstellenden. "Daardoor heeft het proces vertraging opgelopen." Het voornemen om Halfords te verkopen blijft ongewijzigd. Vorige week maakte Macintosh bekend dat het verwachte boekverlies op Halfords bij de jaarcijfers van 2011 in de post 'te beëindigen activiteiten' is opgenomen. Dat  geeft aan dat in 2012 afscheid van deze activiteiten wordt genomen. Hünen: "We gaan vol vertrouwen met het verkoopproces. Maar omdat het nu al enige maanden duurt vonden we het raadzaam om weer een algemeen directeur aan te stellen. Stormmesand is vertrouwd met de meeste productgroepen van Halfords, staat goed bekend is de branche en was direct beschikbaar."

Stormmesand, die eerder dit jaar vertrok bij Brezan, volgt bij Halfords Steven Smits op, die de functie van algemeen directeur ad interim vervulde. Smits blijft financieel directeur. Stormmesand gaat behalve de dagelijkse leiding ook ondersteuning geven bij de verkoop van Halfords. Hij is op dit moment niet bereikbaar voor persoonlijk commentaar.

Reageer Doorsturen
Reacties (2)

Peter Jan
van harte proficiat met deze functie, het zit helemaal in je lijn. veel succes hiermee
Jan Koorn

Jan Koorn - Remkaflex BV - Geplaatst op 06-03-2012 10:20:42.

Proficiat Peter-Jan! Succes met deze mooie nieuwe uitdaging.

Aldwin van der Voort - Navco International B.V. - Geplaatst op 05-03-2012 21:18:24.
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services