Akzo Nobel sluit zich aan bij Duurzaam Repareren België

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wanneer Belgische schadeherstellers producten van Sikkens of Lesonal gebruiken, hoeven ze daarvoor nu niet meer per product aan te tonen dat het aan de eisen voldoet. Dit vereenvoudigt de audit voor de certificaathouders. In Nederland had Akzo Nobel al een samenwerking met Duurzaam Repareren.

Andere markt
Duurzaam Repareren kondigde eind 2014 aan uit te breiden naar België en Luxemburg. Andere leveranciers die bij Duurzaam Repareren België zijn aangesloten, zijn onder andere PPG, 3M, Cromax en Standox. 

Duurzaam Repareren heeft onlangs in België een pilot afgerond met Carglass, ASN en Care België. “We konden het Nederlandse model niet één op één kopieren naar België omdat het toch een heel andere markt is”, aldus secretaris Angelica Gravendijk van Duurzaam Repareren. “De bevindingen uit de pilot hebben we verwerkt in het eisenpakket voor bedrijven die zich willen aansluiten en de komende tijd willen we Duurzaam Repareren in België uitrollen naar stakeholders, zoals verzekeraars en leasemaatschappijen.”

Er zijn zo`n 250 bedrijven in België gecertificeerd en eind dit jaar verwacht Duurzaam Repareren er ongeveer duizend te hebben.