Autosociaal ontwikkelt koppeling met Cartel voor onderhoudsapp

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autosociaal heeft ongeveer een jaar geleden een aftersales-app ontwikkeld voor autobedrijven. Die kunnen de app in hun huisstijl laten uitvoeren en klanten die de app installeren kunnen hem gebruiken om vragen te stellen aan het bedrijf, een werkplaatsafspraak in te plannen of schade te melden. Andersom kunnen autobedrijven via de app hun klanten informeren over bijvoorbeeld onderhoud.

Universelen en dealers
In het eerste jaar zijn er in Nederland zo`n 250 autobedrijven aangesloten door Autosociaal, vertelt Roy Roelofs, directeur-eigenaar van Autosociaal. “Dat zijn voornamelijk universele autobedrijven. Mede door onze koppeling met garagesoftware Car-Systems. Dat pakket wordt vooral gebruikt door universele garagebedrijven.”

Nu is er dus ook een koppeling met Cartel. “Daardoor kunnen we veel dealers bedienen.” Volgens Autosociaal heeft 82 procent van de klanten van garagisten een smartphone. Daarom zou er veel vraag zijn naar een passende mobiele oplossing. 

Autosociaal is op dit moment alleen actief in Nederland, maar bekijkt de mogelijkheden om in België en Duitsland uit te rollen. De oprichter van Autosociaal is betrokken geweest bij de ontwikkeling van occasionportal Gaspedaal.nl.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.