VWE lanceert benchmarktool voor occasions

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Occasionmonitor is ontwikkeld in samenwerking met autobiz en wordt volgens VWE in andere Europese landen al veel gebruikt. Productmanager Marc van der Elst legt uit dat het gaat om een abonnement. “Vanaf 1,50 euro per occasion per maand is de monitor al beschikbaar.”

Michel Corveleijn, directeur EU en externe betrekkingen bij VWE legt uit dat er ook rekening gehouden wordt met overige kosten die een autobedrijf moet maken. “Bijvoorbeeld voor het verkoop-klaar maken van de auto, maar ook doorlopende kosten zoals sta-kosten en rente. Door die kosten mee te nemen wordt ook inzichtelijk wat de winst wordt na verkoop.”

Voor importeurs en dealerholdings is er een uitgebreidere versie met een overkoepelend dashboard, waarin te zien is hoe elke vestiging presteert en waar verbeterpunten liggen. Er is ook een remarketing-versie voor leasemaatschappijen, fleetowners en internationale handelaren.

Eerder dit jaar lanceerde VWE een benchmarktool voor universelen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.