Automotive 8: financieringen dreigen branche te splijten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Nu de economie aantrekt kan dat leiden tot een tweedeling tussen goed en minder goed presteren bedrijven, waarbij de laatste groep niet over de middelen kan beschikken die noodzakelijk zijn om groei te realiseren.

Lees er alles over in het dossier Finance & Insurance in de nieuwe Automotive, die vrijdag verschijnt maar voor abonnees nu al te lezen is. Hierin is verder onder andere aandacht voor de Wet financieel toezicht. Met ingang van komend jaar wordt het voor autobedrijven veel lastiger om als bemiddelaar op te treden bij het afsluiten van financieringen. Daarmee komt het businessmodel van autobedrijven verder onder druk te staan. Wel is er voorlopig nog een escape: private lease. 

Verder in Automotive 8:

  • Een interview met Douwe Bekius, de directeur van Carglass-moeder Belron;
  • Een onderzoek naar de naamsbekendheid onder particulieren van grote schade- en onderhoudsketens;
  • Columns van Hans Adriani en Arjen de Jong;
  • Diefstal van auto-onderdelen is een steeds groter probleem. De branche wapent zich, maar blijft kwetsbaar;
  • De doorbraak van de deelauto laat op zich wachten. Een groot probleem is de hoge verzekeringslast. Deelauto-aanbieders en verzekeraars zoeken naar oplossingen;
  • Ferrari gaat naar de beurs. Is Ferrari een fun-aandeel of kan het de harten van beleggers veroveren?;
  • De Alfa Romeo Giulia staat centraal in Autonieuws. De auto krijgt het voordeel van de twijfel;
  • Vamos-directeur Piet Renes vertelt hoe hij samen met dealerholding Van Kouwen denkt Nederland te veroveren met de pre-paid-auto.


Automotive Werkplaats

Naast het management katern is ook de Automotive Werkplaats via deze link te lezen. Nummer 8 staat in het teken van het dossier Onderdelen & Componenten. Hierin is er aandacht voor de groeiende behoefte aan training onder automonteurs om de technische ontwikkelingen in auto’s bij te kunnen benen. Verder worden de kansen van luchtvering voor de aftermarket onderzocht. Op de brug staat een Audi A1 met een nieuwe driecilinder aan boord en In de werkplaats van Nissan van Nieuwkerk in Hilversum zien we hoe monteurs hun werkzaamheden filmen. Columnist Luc van Bussel vergelijkt de klantvriendelijkheid van huisartsen en autobedrijven.

Automotive 8 verschijnt vrijdag en is voor abonnees hier al te lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.