Q1: 10 procent minder schadecalculaties

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de maand maart werden er ruim 86 duizend schadecalculaties uitgevoerd. Dat is een daling van 2,7 procent ten opzichte van dezelfde maand 2014.

Het gemiddelde schadebedrag daalde met 27 euro naar 1.160,52 euro. 

Consumentenbond: veel verschil in schadebedrag
In de Consumentengids van vandaag publiceert de Consumentenbond een mystery-onderzoek onder schadeherstellers. De bond bezocht met drie schadeauto`s tientallen herstelbedrijven, uiteenlopend van leden van grote schadeketens tot kleine onafhankelijke bedrijven. 

De bond constateerde grote verschillen tussen de ruim 200 opgevraagd offertes. Het grootste verschil tussen de laagste en de hoogst opgegeven offerte bedroeg ruim duizend euro.

Opvallend volgens de Consumentenbond is dat er soms ook grote verschillen zijn tussen offertes van vestigingen van dezelfde keten. Zo rekent AAS in Lelystad 200 euro voor het herstellen van een diepe kras in het voorspatbord van een BMW 3-serie, en AAS in Zoetermeer 550 euro. Volgens de hersteller in Zoetermeer komt dit doordat hij een deel van de werkzaamheden moet uitbesteden bij een collega-hersteller.

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.