Deadline schadenorm Hiqure opgeschort

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hiqure moet de huidige Eurogarant-normering vervangen. De norm werd enkele jaren gelden geïntroduceerd en zou vanaf 1 januari verplicht zijn voor elke Eurogarant-hersteller. Zo ver komt het nu dus niet, blijkt uit een brief die de Eurogarantbedrijven gisteren hebben ontvangen.

“Tijdens de laatste inventarisatie is er geconstateerd dat er momenteel aansluitingsproblemen zijn. Sommige bedrijven beschikken naar verwachting niet tijdig over een geldig Hiqure certificaat”, staat in de brief. Hetzelfde geldt voor de AST-kwalificaties, die nodig zijn (AST staat voor autoschadetechnicus) om aan de nieuwe norm te kunnen voldoen. Ook die verplichting is tot nader datum uitgesteld.

De commissie Herijking Focwa Eurogarant presenteert eind dit jaar een advies aan het bestuur over “de inhoud en de datum van implementatie van de herijking van Focwa Eurogarant deelnemersverplichtingen”, staat in de brief.

Dit betekent dat tot de implementatie van een nieuwe norm, de huidige Eurogarant-verplichtingen blijven gelden. Hierbinnen kunnen bedrijven kiezen uit drie borgingssystemen: Eurogarantborging, ISO 9001, ketencertificering ISO 9001 en Hiqure.

Automotive-abonnees kunnen hier het artikel `Schadenorm Hiqure wankelt` lezen, dat verscheen in Automotive 8-2014. 

Beeld: Automotive. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.