TU/e ontvangt miljoenensubsidie zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het i-Cave project wordt geleid door professor Henk Nijmeijer en onderzoekt de mogelijkheden van de zelfrijdende auto. i-Cave staat voor Integrated Cooperative Automotive Vehicles. Er worden autonome voertuigen ontwikkeld die zelfstandig op niet-publiekelijke wegen kunnen rijden, en die samen rijden op publieke wegen.

Sensoren
Het onderzoek richt zich vooral op de benodigde sensoren voor het zelfrijden, zoals camera- en radarsystemen en daarnaast op de interactie tussen mens en auto. Onder andere Daf, NXP, Ford, ANWB, TNO, AutomotiveNL en het Ministerie van Infrastructuur participeren in het project. De subsidie wordt door de industriepartners aangevuld met 1,3 miljoen euro. Onder andere NXP en de TU/e zijn ook actief in andere projecten op het gebied van autonome voertuigen.

Ook het onderzoek naar het hergebruik van afval en het gebruik van LNG voor de transportsector krijgen steun van het STW (Stichting Technische Wetenschappen).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.