‘VW betaalt Europese CO2-subsidies terug’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Müller vraagt in die brief overheden eventuele belastingcorrecties op zijn voertuigen aan de fabrikant door te berekenen in plaats van aan berijders. Volkswagen maakte vorige week bekend dat er onregelmatigheden zijn tussen de werkelijke CO2-uitstoot en de door de fabrikant opgegeven uitstoot voor zo’n 800 duizend voertuigen in Europa. Uit een rondgang van Nu.nl langs Kamerleden bleek vorige week dat een meerderheid vindt dat de fabrikant de verschafte belastingskorting op basis van CO2-uitstoot terug moet geven. 

Claims stapelen zich op
Ondertussen bereiden verschillende partijen zich voor op een schadeclaim. Gisteren maakte de Zweedse vermogensbeheerder Nordea Asset Management bekend de opties voor een schadevergoeding te onderzoeken en daarbij een rechtszaak niet uit te sluiten. Volgens Nordea zijn aandeelhouders hard getroffen door het uitstootschandaal.

Verder hebben vijfhonderd niet-professionele beleggers zich gemeld bij Consumentclaim.nl, dat ook een schadeclaim wil indienen bij de fabrikant. Volgens BNR stuurt de advocaat van Consumentenclaim deze week een brief naar het bestuur van Volkswagen. 

Eerder werd bekend dat Stichting Volkswagen Audiclaim namens consumenten een schadevergoeding heeft neergelegd bij importeur Pon. Dit om vermeende waardevermindering van auto’s met EA189 dieselmotor vergoed te krijgen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.