Urgenda verwacht ander autobeleid na rechtszaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Urgenda klaagde de overheid aan omdat zij te weinig zou doen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het burgercollectief eiste dat het beleid zou uitgaan van een afname van de CO2-uitstoot met 40 procent in de periode 1990-2020, de rechtbank oordeelde dat 25 procent haalbaar moet zijn. “Met het huidige beleid komen we daar niet aan”, zegt Kloppenburg. “De overheid moet het beleid dus aanscherpen, ook op het gebied van mobiliteit. Door wetgeving en door stimulering.”

RAI Vereniging: geen paniek
RAI Vereniging verwacht echter dat het zo`n vaart niet zal lopen. “Laten we vooral niet te paniekerig reageren en afwachten of de staat in hoger beroep gaat”, zegt RAI Vereniging-woordvoerder Harald Bresser.

Mocht het overheidsbeleid sterk worden aangepast, dan zal het vooral aan andere sectoren zijn om een bijdrage te leveren, zegt Bresser tegen Fleet&Mobility. “De autobranche en -industrie heeft de afgelopen jaren al bijzonder veel gedaan aan CO2-reductie. Wij vinden dat het nu aan andere partijen is om hun steentje bij te dragen, de energiebranche bijvoorbeeld.”

Lees verder op Fleet&Mobility. 

Foto: website Urgenda.nl. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.