PvdA en VVD komen met coulanter bijtellingplan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Naast de voorgestelde categorieën van 7, 14, 20 en 25 procent, wordt in het nieuwe voorstel een vijfde categorie van 22 procent ingevoerd. In deze schijf zouden volgens de Telegraaf de meeste leaserijders komen te vallen, in plaats van in de 25 procent-schijf, waardoor de pijn iets verzacht wordt. De precieze invulling is nog niet bekend. 

Wiebes bevestigde vanmiddag aan verschillende media dat er een nieuw voorstel in de maak is. Dat wordt maandag, in de vorm van een brief, gepubliceerd. Het nieuwe plan moet voldoen aan de randvoorwaarden dat het elektrisch rijden stimuleert en dat het budgetneutraal is. 

Alternatieven van de branche
De brancheverenigingen Bovag, RAI Vereniging en VNA hebben gisteren hun alternatieve plan opgestuurd naar de Tweede Kamer. In hun plan waren in eerste instantie vijf bijtellingscategorieën opgenomen, maar dat is bijgesteld naar vier: 7, 14, 20 en 25 procent. De categorie 17 procent is hierin gesneuveld.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.