‘Elektrische auto kost overheid half miljard euro’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De afgelopen jaren zijn er allerhande subsidies uitgegeven voor de aankoop van elektrische en hybride auto’s. Ook liep de fiscus honderden miljoenen mis doordat de elektrische auto’s vrijgesteld waren van bijtelling.

Door de opstapeling van subsidies en voordelen kon het voordeel op de aanschaf van een Mitsubishi Outlander PHEV bijvoorbeeld oplopen tot 31 duizend euro terwijl de nieuwprijs (ex. btw) 40 duizend euro is. 

Het milieuvoordeel is volgens CDA-Kamerlid Pieter Omzigt discutabel. “Er is veel geld weggegooid zonder een slag inzake duurzaamheid te hebben gemaakt. Zo weet niemand of hybrides wel worden opgeladen of gewoon op benzine rijden en intussen wel alle groene voordelen opstrijken.”

Eerder deze week presenteerde het Planbureau voor Leefomgeving een onderzoek waaruit blijkt dat de milieuwinst door overheidsmaatregelen verwaarloosbaar is. Dat ging over de bpm-verhoging.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.