Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

BedrijfsautoRAI trekt bijna 47 duizend bezoekers

23-04-2012 09:41

De BedrijfsautoRAI 2012 heeft met 46.690 bezoekers in vijf dagen tijd een succesvolle comeback gemaakt, aldus de organisatie. Vijf jaar na de laatste editie van destijds The European Road Transport Show (TERTS) stond het RAI-complex van dinsdag tot en met zaterdag weer in het teken van  de bedrijfswagens, speciale voertuigen en onderdelen & accessoires.

“Deze editie geeft niet alleen ons maar ook de branche weer vertrouwen”, zei beursmanager Joost ’t Hooft.  BedrijfsautoRAI 2012, met vernieuwd standconcept, viel volgens de voorlopige resultaten van het bezoekersonderzoek goed in de smaak. Drie kwart van de bezoekers beveelt de beurs aan en eenzelfde percentage wil de volgende keer weer komen.

In 2007 trok TERTS nog ruim 149.000 bezoekers, maar die beurs duurde twee keer zo lang en was internationaler van opzet. “De beurzen zijn puur op basis van aantallen niet te vergelijken”, stelt ´T Hooft. “We hadden nu vijf in plaats van tien dagen en zo’n 60 procent van de oppervlakte van destijds.” Vooraf hoopte de organisatie op 40.000 tot 50.000 bezoekers en had dat ook aan de deelnemers voorgehouden. “We zijn heel blij met het aantal dat we gehaald hebben.”

De editie die voor oktober 2009 op de rol stond, werd vanwege de slechte marktomstandigheden geannuleerd. Destijds werd besloten dat de BedrijfsautoRAI elke twee jaar in het voorjaar zou terugkeren. De volgende staat dan ook gepland voor 8 tot en met 12 april 2014. “De eerste inschrijvingen zijn al binnen.”
Het grootste deel van de bezoekers van de afgelopen editie kwam om zich op nieuwe producten of de markt als geheel te oriënteren. Ongeveer een kwart kwam om te netwerken. De meerderheid van de bezoekers had enige mate van beslissingsbevoegdheid, de gemiddelde bezoekduur was 4,5 uur. “Er is ook gewoon handel gedaan, dat is heel bijzonder in deze tijd,” aldus ’T Hooft.

Reageer Doorsturen
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services